Przyjazne forum dyskusyjne. Dołącz do nas. Na Każdy Temat. 

• Ciekawe kryminały

• Sam wymyśl temat.
    Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
Sam wymyśl temat.
Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
 #4841  autor: talmi

Hej,
Polećcie mi proszę jakieś thrillery i kryminały z mrocznym klimatem. Uwielbiam skandynawskich autorów, Jo Nesbø przeczytany w całości, trylogia Millennium również, Camilla Lackberg mi nie podeszła za bardzo, „kasztanowy ludzik” już za mną. Z zagranicznych: Wszystkie książki Chrisa Cartera przeczytane, Karin Slaughter również, przejadł mi się troszeczkę Coben. Szukam czegoś co mnie wciągnie na maksa. Zależy mi żeby było bardzo klimatycznie 🙂 żeby czasami ciarki przechodziły. Ostatnio przekonałam się do polskich autorów, ale za Pana Czornyja podziękuje 🙂 polećcie mi proszę coś, co mnie wbije w fotel. Ostatnio bardzo podobał mi się „Martwy sad” bo było klimatycznie, pozostałe części tez super, ale już nie miały tego klimatu. Będę wdzięczna za pomoc 🙂
Pozdrawiam
 #4845  autor: jagina

Spróbuj zainteresować się naszym, wschodzącym pisarzem Adrianem Bednarkiem . Pamiętnik diabła i Spowiedź diabła wbiły mnie w fotel. Przeczytałam prawie większość tzw mocnych kryminałów, ale w tym przypadku w pewnej chwili przerwałam i myślałam, że chyba nie dokończę. Skończyłam, bo ciekawość, a nie należę do tych co wszystko muszą wiedzieć, była ogromną. Głównie w temacie jak autor poradzi sobie z rozwiązaniem zakończenia. Przeraziła mnie lekko wiedza Bednarka o psychopatach, choć w życiu miałam do czynienia z różnymi charakteram. Naprawdę mocne !
Warto byłoby zajrzeć sobie równięż na promocje do Matfel https://matfel.pl/pol_m_Ksiazki_Kryminal-2156.html Mają dobre zniżki na kryminały.