Przyjazne forum dyskusyjne. Dołącz do nas. Na Każdy Temat. 

• czy w 2026 roku bardziej opłaca się grać na konsoli czy jednak wrócić do PC.

• Sam wymyśl temat.
    Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
Sam wymyśl temat.
Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
 #11835  by Xaro

Ostatnio ze znajomymi mieliśmy sporą dyskusję o tym, czy w 2026 roku bardziej opłaca się grać na konsoli czy jednak wrócić do PC. Ja nadal wolę PlayStation, głównie przez wygodę i ekskluzywne gry. Włączasz konsolę, odpalasz grę i po prostu grasz bez kombinowania ze sterownikami czy ustawieniami. No i tegoroczne premiery naprawdę dają radę. Kilka tytułów dosłownie wciągnęło mnie na całe noce, czego dawno nie miałem. Jestem ciekawy, jakie gry Wy uznajecie za topkę tego roku. Może coś ominąłem i warto nadrobić? No i oczywiście — na jakie premiery jeszcze najbardziej czekacie?
 #11838  by lumix_303

Dla mnie największym zaskoczeniem są teraz mniejsze gry, a nie wielkie blockbustery. Czasami indie potrafi dać więcej emocji niż produkcja za setki milionów dolarów. W tym roku kilka mniejszych tytułów kompletnie mnie wciągnęło i ciężko było się oderwać. Fajnie, że PlayStation coraz bardziej promuje takie gry. Dzięki temu nie ma ciągle tylko tych samych gigantycznych marek. No i człowiek może odkryć coś świeżego. Ostatnio właśnie najbardziej brakuje mi w grach świeżości i odwagi. Dlatego liczę, że kolejne lata będą szły bardziej w kreatywność niż bezpieczne kopiowanie trendów.
 #11839  by Virex

Według mnie obecnie największym problemem jest brak czasu na granie, a nie brak gier. Premier jest tyle, że ciężko to wszystko pogodzić z pracą i normalnym życiem. Człowiek kupuje kolejne tytuły na promocjach, a potem backlog rośnie jak szalony. Mimo wszystko fajnie, że jest taki wybór. Każdy może znaleźć coś dla siebie — czy to fabularne gry, horrory, wyścigi czy multiplayer. Ja osobiście najbardziej czekam na klimatyczne single z dobrą muzyką i historią. Takie gry zostają w pamięci na lata.
 #11840  by Ksen

Ja nadal najbardziej lubię gry z dobrą historią i mocnymi postaciami. Nawet jeśli gameplay nie jest rewolucyjny, to dobra fabuła potrafi wszystko wynagrodzić. W tym roku kilka gier naprawdę mnie emocjonalnie rozwaliło. Szczególnie końcówki niektórych historii długo siedziały mi w głowie. Fajnie, że gry zaczynają być traktowane bardziej jak pełnoprawna forma opowiadania historii, a nie tylko „zabawa”. Czasami człowiek bardziej przeżywa losy bohaterów niż w serialach Netflixa. I właśnie dlatego nadal wolę PlayStation od innych platform.