Przyjazne forum dyskusyjne. Dołącz do nas. Na Każdy Temat. 

• Jak i gdzie inwestować?

• Sam wymyśl temat.
    Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
Sam wymyśl temat.
Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
 #10062  autor: peda

W tematy, o których masz pojęcia. Nie polecam wchodzenia w rzeczy, na których i tak się nie znacie, bo akurat są modne i ludzie o nich gadają. Trzeba działać spokojnie, powoli i z głową. Dokładnie poznać instrumenty, zrozumieć mechanizmy i wtedy coś z tego będzie. U mnie składanie portfela, który robi różnicę, zajęło wiele miesięcy, ale docelowo da się dzięki temu złożyć coś naprawdę skutecznego. Polecam zacząć od dema Freedom24. Tam można to poukładać i bliżej zrozumieć mechanizmy.
 #10424  autor: peda

Inwestowanie to ryzyko, a jeśli w to wchodzić, to tylko w tematy, o których ma się pojęcie. To nie jest żadna zabawa, serio. Najlepiej zaczynać od dema systemu. Wtedy krok po kroku możecie ocenić, czy na pewno się do tego nadajecie. Znacie Freedom24? Tam macie teorię, demo i wszystkie narzędzia do działania, duży wybór instrumentów. Krok po kroku zrobicie swoje, ale to wymaga czasu. A jeśli nie idzie na demie, to lepiej odpuścić i skupić się na nieryzykownych tematach. Ewentualnie przemyśleć zagraniczne obligacje skarbowe. Ja mam u siebie dużo takich tematów.