Przyjazne forum dyskusyjne. Dołącz do nas. Na Każdy Temat. 

  • Komora chłodnicza gastronomiczna

  • Sam wymyśl temat.
    Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
Sam wymyśl temat.
Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
 #10171  autor: talmi
 
Cześć, prowadzimy restaurację i zastanawiam się nad zakupem komory chłodniczej gastronomicznej. Na co zwrócić uwagę, żeby produkty zawsze były przechowywane w dobrej jakości i bezpiecznie?
 #10175  autor: jagina
 
Kilka rzeczy ma zasadnicze znaczenie: przede wszystkim dobór izolacji — płyty warstwowe muszą mieć odpowiednią grubość i parametr termiczny, żeby minimalizować straty chłodu. Kolejna kwestia to drzwi — przeszklone mogą być estetyczne i pozwalają na podgląd zawartości bez otwierania, co pomaga zredukować straty temperatury. Ważny jest też system zamykania, zabezpieczenia BHP (np. możliwość otwarcia od środka), oraz rozmieszczenie regałów — żeby chłód rozchodził się równomiernie i żeby produkty były łatwo dostępne. Warto też by producent oferował projekt „na wymiar” — tak by komora była idealnie dopasowana do przestrzeni i potrzeb konkretnej kuchni. Zerknij sobie na ofertę firmy: https://aifoglassdoors.com/pl/produkty/ ... hlodnicze/