Przyjazne forum dyskusyjne. Dołącz do nas. Na Każdy Temat. 

• nowa podłoga - strop

• Sam wymyśl temat.
    Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
Sam wymyśl temat.
Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
 #4055  by PanIgnacy

Poszukuje jakiegoś praktycznego rozwiązania jeśli chodzi o ułożenie nowej podłogi na drewnianym stopie z legarów. Czy można to jakoś rozwiązać bez ich zdejmowania i kompleksowego robienia podłogi?
 #4063  by Zjawkowo

Najlepiej nie demontować stropu z drewna, tylko nałożyć na taki strop płyty OSB i można je wygodnie tam umocować z ofertą www.sruboklin.eu, szybko sprawnie i bez wysokich kosztów. W praktyce dobre rozwiązanie, które także pozwoli wygodnie utrzymać odpowiednią regulację poziomu.
 #5688  by Amber

Jeżeli macie dylemat na jakie podłogi postawić w swoim domu, to myślę że warto zwrócić uwagę na podłogi winylowe. Wyglądają one naprawdę bardzo ładnie i z pewnością będą pasowały do wielu wnętrz. Zajrzyjcie sobie na propozycję na stronie tej firmy https://www.eko-parkiet.pl/produkty/pod ... o-winylowe, a myślę, że nie będziecie żałować.
 #12028  by marianek92

Jeżeli chodzi o mnie, to jakiś czas temu trafiłem na sklep internetowy Podłogi24 - quick-step sklep internetowy , gdy szukałem paneli podłogowych do nowo wykańczanego mieszkania. Osoby planujące remont lub wykończenie domu często porównują różne rodzaje podłóg pod kątem trwałości, estetyki i kosztów użytkowania.
 #12661  by Lexy

Podłogi winylowe są popularnym rozwiązaniem w nowoczesnych wnętrzach, a ich prawidłowy montaż ma istotny wpływ na końcowy efekt. Jeśli planujesz zastosować winyle na klej, warto wcześniej zapoznać się z wymaganiami dotyczącymi przygotowania podłoża oraz wyboru odpowiedniego produktu. Właściwa technika klejenia pomaga uzyskać stabilną i estetyczną powierzchnię.
 #12741  by Mixon

Salon pełni zazwyczaj kilka funkcji jednocześnie. Jest miejscem odpoczynku, spotkań z rodziną i znajomymi, zabawy z dziećmi, a coraz częściej również przestrzenią do pracy. Podłoga w takim wnętrzu powinna więc odpowiadać rzeczywistemu sposobowi użytkowania pomieszczenia. Oczywiście wygląd pozostaje ważny, ponieważ duża powierzchnia podłogi wpływa na charakter całej aranżacji, ale warto zwrócić uwagę także na kwestie praktyczne. Jeśli ktoś chce lepiej przygotować się do wyboru, materiały dostępne pod adresem https://twojepodlogi.pl/ bazują na ponad 30-letnim doświadczeniu związanym z układaniem i produkcją podłóg. Poznanie podstaw może ułatwić porównanie możliwości oraz znalezienie rozwiązania, które będzie pasowało zarówno do wystroju salonu, jak i codziennych zwyczajów mieszkańców.
 #12750  by anna.rakowska91

Jeśli legary są stabilne, nie zawsze trzeba rozbierać całą konstrukcję. Najpierw sprawdziłbym poziom i ewentualne ugięcia, a następnie przygotował sztywne, równe podłoże z płyt. Na takiej bazie można rozważyć podłogi winylowe, ale konkretny sposób montażu trzeba dopasować do stanu stropu i zaleceń producenta.