Przyjazne forum dyskusyjne. Dołącz do nas. Na Każdy Temat. 

• Import produktów ogrodowych z Chin – czy warto?

• Sam wymyśl temat.
    Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
Sam wymyśl temat.
Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
 #11648  by Jan_Domil

Cześć,

zastanawiam się nad wejściem w biznes importu produktów ogrodowych z Chin i chciałbym podpytać o Wasze opinie. Myślę m.in. o designerskich donicach i dekoracjach ogrodowych (lampiony, fontanny), oświetleniu solarnym/LED oraz systemach nawadniania i rozwiązaniach typu smart ogród (automatyczne podlewanie, czujniki wilgotności).

Rozważam też lekkie narzędzia ogrodowe i prostą małą architekturę typu pergole czy altany. Jakie z tych kategorii według Was mają największy potencjał w Polsce i czy macie doświadczenie z jakąś firmą importującą z Chin, którą możecie polecić?
 #11873  by Antek_Wawrz

Jeśli chodzi o firmy do importu z Chin, to mogę polecić https://jwimport.pl/ . Z tego co wiem, ogarniają cały proces – od znalezienia dostawcy i negocjacji, przez kontrolę jakości, aż po transport i odprawę celną.

Przy takich produktach jak donice, dekoracje ogrodowe czy oświetlenie LED to moim zdaniem spory plus, bo łatwo trafić na słaby jakościowo towar albo problemy logistyczne. Fajne jest też to, że można łączyć różne produkty w jednym zamówieniu i robić mniejsze testy rynku na start.