Przyjazne forum dyskusyjne. Dołącz do nas. Na Każdy Temat. 

• Ogród

• Sam wymyśl temat.
    Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
Sam wymyśl temat.
Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
 #1983  by lucaskruszyna

Możecie mi polecić jakąś sensowną firmę, która zajmuje się we Wrocławiu i okolicach aranżowaniem ogrodów? Szukam kogos z doświadczeniem, kto będzie w stanie mi coś sensownego na tym polu zaproponować. Zależy mi przede wszystkim na tym, że wszystko będzie wykonane estetycznie, z pomysłem, tak by to miejsce stało się doskonałe do wypoczynku dla całej rodziny.
 #2005  by sochaarek

Skontaktuj się z firmą Trawarica (www.trawarica.pl). Świetni specjaliści, którzy aranżuja ogrody jestem bardzo zadowolony ze współpracy z nimi. Ogród przygotowany faktycznie super, staranne wykonanie, widać duże doświadczenie i też indywidualne podejście do klienta, próba przygotowania takich rozwiązań, które sprawią, że uda się stworyzć praktyczne rozwiązania.
 #8609  by muszka

Funkcjonalność i styl w jednym? Takie właśnie są ogrodzenia i bramy od https://polbram.eu/ – sprawdź ich ofertę!
 #10580  by czesiaa

Chciałabym kupić ciemierniki, ale nie wiem, gdzie najlepiej je posadzić, żeby pięknie rosły i obficie kwitły. Oglądam ich opisy w Wodne-Rośliny.pl. Czy wolą pełny cień, czy jednak słońce, a może półcień? Chciałabym stworzyć im idealne warunki, żeby mogły cieszyć oko zimą.
 #12439  by muszka

Jeśli szukasz porządnego ogrodzenia, warto zajrzeć na https://polbram.eu/. Mają naprawdę szeroki wybór modeli – od nowoczesnych po bardziej klasyczne. Do tego solidne wykonanie i bardzo atrakcyjne ceny.
 #12532  by ronn

Oprócz solidnego ogrodzenia czy ładnych nasadzeń warto również pamiętać o odpowiednim zabezpieczeniu strefy wodnej w ogrodzie. Przy większych zbiornikach świetnie sprawdza się wydajna lampa uv do oczka wodnego 75w, która skutecznie eliminuje glony i zapobiega zazielenianiu się wody. Dzięki temu cała aranżacja prezentuje się bardzo estetycznie, a utrzymanie czystości nie wymaga poświęcania zbyt dużej ilości czasu.
 #12536  by cschmeler

Czy w swoim ogrodzie macie miejsce do gier i zabaw dla dzieci?
 #12606  by marianek92

Sprawdźcie sobie stronę https://sklep.artstal.com.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Art.Stal, która oferuje kompleksowe usługi z zakresu ogrodzień, od projektu, przez produkcję, aż po profesjonalny montaż. Jeżeli jesteście zainteresowani ich usługami, to wszystkie informacje o niej oraz kontakt znajdziecie na stronie.
 #12617  by Mixon

sauny ogrodowe zainteresowały mnie podczas szukania sposobu na lepsze wykorzystanie małej działki przy domu. Nie mam miejsca na rozbudowaną strefę wypoczynkową, dlatego myślę raczej o kompaktowej konstrukcji dla dwóch lub trzech osób. Najważniejsze jest dla mnie takie ustawienie sauny, żeby nie ograniczyć przejścia między tarasem a ogrodem i jednocześnie zachować trochę prywatności. Rozważam posadzenie obok kilku wyższych roślin oraz wykonanie niewielkiego podestu przed wejściem. Zastanawiam się też, jaka powierzchnia wnętrza jest naprawdę potrzebna przy regularnym korzystaniu przez dwie osoby. Czy ktoś ma saunę na małej działce i może podpowiedzieć, jak najlepiej wykorzystać dostępną przestrzeń?