Przyjazne forum dyskusyjne. Dołącz do nas. Na Każdy Temat. 

• Pierwsza wizyta u ginekologa

• Sam wymyśl temat.
    Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
Sam wymyśl temat.
Tematy i dyskusje nie pasujące gdzie indziej.
 #11082  autor: jagina

Hej dziewczyny, mam jedną obawę i chciałabym się was zapytać jak to u was wyglądało? Mianowicie, mam 18 lat i idę 1 raz do ginekologa, strasznie się boję, nie wiem jak sie do tego mam przygotować… czy mam się golić? Itp. Jak wyglądały wasze pierwsze wizyty u ginekologa? Macie jakieś rady? Co zrobić żeby się wyluzować przed wizytą?
 #11084  autor: talmi

Niedawno miałam swoją pierwszą a mam 21 lat. Na początku się stresowałam, ale tak jak mówią - faktycznie nie ma czym. Na początku przeprowadzany jest wywiad, z jakiego powodu udałaś się na wizytę. U mnie za jednym razem były od razu przeprowadzone 2 badania (cytologia i usg). Idziesz do łazienki obok żeby się przygotować, możesz założyć jednorazową spódniczkę jeśli są. Ja akurat ubrałam swoją+ długi tshirt żeby czuć się komfortowo. Udałam się na fotel ginekologiczny i to nie było aż tak niekomfortowe jak się wydaje, ginekolog rozmawiała ze mną luźno, bo wiedziała że to moja pierwsza wizyta i że się stresuję. Potem miałam usg dopochwowe na kozetce. Nic nie bolało. Naprawdę nie ma się czym stresować. Golenie zależy tylko i wyłącznie od twoich preferencji, tego jak będziesz się czuła komfortowo. Z moich rad - spróbuj się nie nakręcać i raczej myśleć o tym pozytywnie, że się odważyłaś i będziesz mogła sprawdzić co i jak z twoim zdrowiem
Ogónie sporo porad dostaniesz na tej stronie https://zdrowa-ona.pl/